miercuri, 27 aprilie 2011

Sa fim cine suntem!

http://youtu.be/liTFGZHoucM


  

    
       Lucrurile mari sunt construite pe temelia lucrurilor marunte,lucrurile marunte aparent nesemnificative si fara valoare sustin de fapt structura.Cu cat dam atentie mai mare lucrurilor marunte cu atat structura e mai sanatoasa si frumoasa.Respectand si luand in seama lucrurile marunte,ajungem ca atunci cand ne lovim de ceva maret sa stim sa il apreciem la adevarata valoare.
    Trairile si reactiile omului sunt rodul gandurilor,gandurile sunt venite din suflet,iar sufletul este construit pe sistemul de valori ales de fiecare dintre noi.Trebuie sa invatam cu adevarat sa ne cunoastem,sa stim cine suntem,sa ne descoperim calitatile pierdute poate fara intentie si sa le punem in valoare fara teama.Trebuie sa ne placa doar ce simtim noi ca e frumos nu ce ne impun altii,trebuie sa fim cea ce suntem, nu ce vor altii sa fim. Stagnarea si refuzul de a cunoaste si a avansa spiritual e egala cu moartea sufletului,din pacate majoritatea dintre noi luom si punem la suflet doar ce ni se impune,refuzand categoric altceva,refuzand sa fim noi,alegand mereu sa fim ce vor alti sa fim,alegand intodeauna calea ce mai usoara,cea mai batatorita de pasi celor multii si fara directie.Sensul pe care mergem ne este impus iar noi il urmam ca un condamnat la moarte nevinovat,dar care nu incearca nimic pentru a se salva,care nu incearca nimic pentru el pentru fericirea sufletului sau, inaintand umil catre fericirea altcuiva,sacrificandu-se de fapt pentru ca alti sa fie fericiti.
   Toti ne-am nascut cu calitati,cu personalitate care pe parcursul vieti daca nu sunt intretinute se pierd aruncandute in negura tristeti si a deznadejdi.Necazurile care sunt la tot pasul trebuie luate ca niste misiuni care trebuiesc duse la capat calmi si constienti ca ele au fost si vor fi intodeauna.
  Suferinta are calitatea de a-ti deschide orizonturi  de care nu erai constient pana atunci ,suferinta profunda te poate face sa vezi foarte adanc in sufletul tau si sa incepi sa te cunosti cu adevarat,suferinta te trimite aproape de suflet acolo simtind toate sentimentele de la ura pana la fericire,acolo trairile sunt atat de puternice incat realizezi cu adevarat cata forta e in sufletul tau,realizezi cu adevarat ce inseamni tu si poate suferinta te face sa te si gasesti.Trebuie insa sa fim atenti ce cautam pentru ca suferinta si durerea sufleteasca te pot impinge la lucruri necugetate pe care apoi le regreti  si care te intorc din nou de unde ai plecat.
   Fiecare sentiment trait are tainele lui,calea lui ,dar noi trebuie sa alegem ce e mai bun,exista oameni care sunt fericiti cand cel de langa el sufera,atunci fericirea isi pierde sensul , nu mai este ce trebuie sa fie , devine ceva josnic si fara valoare.Noi oameni dam valoare sentimentelor,noi suntem cei care le scoatem la lumina,noi suntem cei care ar trebui sa le respectam iar prin respect sa ajungem sa le traim sincer fara falsitate.
   Sentimentele trebuiesc traite , nu impuse , nimeni sa nu ne spuna cand sa fim fericiti sau cand trebuie sa iubim ,sau pe cine trebuie sa iubim , totul trebuie sa vina din inima indiferent de consecinte.
  Ce vine din sufletul tau nu este niciodata o greseala!
       

3 comentarii:

  1. esti un 'amalgam' de intense trairi, esti dureros de sincer...un 'robert' cu litere mici, dar cu suflet mare! in ceea ce priveste piesa, ea face legatura intre alte timpuri traite cu neastampar....bravo!!!!
    kandara

    RăspundețiȘtergere
  2. Fain!:)
    Ce sa mai zic?In loc de alt comentariu iti voi lasa o poezioare scrisa de Mihaela Moraru Celestine:

    Printre nori

    Cu maini de lut
    Tristetea lumii,
    Mi-apasa sufletul
    Darz, nespus.
    Cu maini de Soare
    Proptite-n azur
    Imi apar dreptul
    La partea de zbor.

    RăspundețiȘtergere
  3. Te rog frumos sa îmi citesti
    Umilul gând ce-ti cere
    Sa te abtii, sa nu rosesti
    Când spun duioasa-mi vrere…
    Încet, soptit, eu iar te rog
    Frumos ca-ntotdeauna
    La o scrisoare-acut prolog
    Sa-mi pui… Sa-mi scrii într-una…

    Si daca mintea o sa-mi tii
    Legata, copios,
    Sa-ti amintesti ca într-o zi
    Te-am tot rugat frumos…

    in rest no coment :) este cel mai normal lucru pe care l-am citit in ultima perioada:)

    RăspundețiȘtergere