joi, 22 mai 2014   Despre  John   Biden  in Romania


Despre John Biden in Romania pot spune ca m-a impresionat prin modul clar de a transmite un mesaj. Deci...sa recapitulam: John  Binden ajunge la Bucuresti, se intalneste la iesirea din avion cu un ministru  aproximativ corupt si el, apoi merge si viziteaza prima data ( si mi se pare normal ) soldatii romani si americani. Le-a spus in fata soldatilor romani ca nu se astepta sa isi faca atat de bine datoria si ca le multumeste in numele Americi. Oare de ce a crezut  John  Biden  ca nu se astepta ca soldatii romani  sa isi faca atat de bine datoria? As vrea sa-i pot spune domnului John  Biden ca noi suntem urmasi Dacilor care se trageau din neamul Tracic! Homer a spus despre stramosii nostri ca :" Dacii  sunt  cei mai  drepti  si intelepti dintre  Traci ". Cam astia sunt stramosii nostri , chiar daca acum 80 % dintre cei care ne conduc si vreo 55% dintre noi sunt ,ori usor de manipulat, ori prosti, ori hotii ,ori si prosti si hoti....totusi, mai exista si romani adevarati asa ca pe aceasta cale le multumesc si eu soldatilor romani ca ne reprezinta cu cinste! In acelasi timp le multumesc si soldatilor americani pentru ca sunt aici, poate ar fi vrut si ei sa fie acasa la familile lor.
   Apoi John  Biden s-a intalnit cu presedintele  Romaniei, Traian  Basescu  caruia i-a multumit pentru tot ce a facut in toti acesti ani, ca a reusit sa puna la punct DNA-ul, ANI si o parte a justitiei. Apropierea dintre cei doi a fost evidenta, de multe ori John Biden privindu-l pe Traian  Basescu cu caldura. Iar sotiilor celor doi si-au petrecut timpul impreuna. Asta ne-a aratat de fapt,  respectul lui  John  Biden acordat lui Traian Basescu, de fapt John  Biden a venit in Romania si pentru a-i multumi lui Traian Basescu pentru lupta impotriva coruptiei!
  Urmatoarea intalnire a avut-o cu primul ministru Victor Ponta, cunoscut in Romania drept  Pinochio, omul care te minte fara nici o mustrare de constiinta, te minte cu zambetul pe buze in fata, fara scrupule, toate astea invelite intr-o profunda prostie, care din pacate dauneaza grav sanatatii poporulu roman. Cu el s-a intalnit John  Biden, el este prim- ministru Romaniei! Intalnirea intre cei doi a fost una amicala, diplomatica, cu zambete false si fara efect... aparent fara nici un mesaj  concludent, la sfarsit John  Biden numindu-l pe Ponta  Presedinte. Acest fapt la magulit extrem de tare pe Victor Viorel  Ponta, opozitia fiind pusa pe jar. 
 Cam acestea au fost intalnirile cu adevarat importante ale vicepresedintelui John  Biden senator
 al SUA din 1973 si vicepresedinte al SUA din 2009 . Functia de vicepresedinte in SUA e a doua in stat dupa presedinte. Multi sau grabit sa spuna ca John Biden a facut o gafa cand l-a numit presedinte pe Victor  Viorel Ponta ...
 Inainte de a pleca, Biden i-a pus pe toti la un loc si le-a vorbit clar concis si foarte hotarat transmitanu-le tuturor ca: lupta impotriva coruptiei trebuie sa continue  chiar daca e pe drumul cel bun, ca justitia trebuie sa fie libera si sa fie lasata in pace sa-si faca datoria fara nici o interventie politica. Ne-a dat si un exemplu clar al unui stat corup care a ajuns foarte rau (Ukraina). A subliniat faptul ca un stat corupt este un stat vulnerabil din exterior. Ne-a transmis clar ca inrobirea in coruptie a statului de drept duce la ruina unei tarii, la dezbinare, la ura. Un mesaj transmis clar si la obiect de John Biden care la inceputul discursului a mers pe aceasi linie si a spus ca " Poate aici in sala se afla si viitorul presedinte al Romaniei" uitandu-se spre Victor Viorel Ponta care s-a excitat foarte tare auzind asta, zambetul  inundandu-i fata tampa.
 Concluzia mea: John  Biden a venit in Romania, i-a multumit lui Traian Basescu si apoi ia transmis un mesaj clar lui Victor Viorel Ponta (care ma indoiesc ca la inteles , John  Biden i-a transmis premierului ca, DNA e foarte bine pus la punct si trebuie sa-si urmeze drumul nestinghierit, ca ANI trebuie sa contiune la fel si ca daca va iesi presedinte, Victor  Viorel Ponta trebuie sa faca asta, trebuie sa mentina acelasi drum crsecento in lupta cu coruptii, cu baroni locali pe care Ponta ii apara cu atata patima
 Aceasta vizita m-ar fii pus pe ganduri daca as fii fost Ponta...


 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu